Search
Close this search box.

Dasar Pembersihan E-mel

Tujuan Dasar:

Buat dasar untuk memadam item e-mel lama secara automatik dalam folder Item Dihantar, E-mel Sarap dan Item Dipadamkan. Membersihkan pangkalan data e-mel pelanggan pengurusan secara automatik, mengehadkan penggunaan ruang cakera dan mengurangkan kemungkinan rasuah.

Dasar pembersihan e-mel ini hanya terpakai kepada pelanggan yang dikongsi dan dihoskan oleh penjual semula. Tong kitar semula sah selama 7 hari. E-mel dalam tong sampah dipadamkan secara automatik selepas 7 hari.

Smartermail (Hos Windows)

Item Dipadamkan – 30MB:
Item yang ditandakan untuk pemadaman diletakkan dalam folder Item Dipadam. Jika folder yang dipadamkan melebihi 30MB, e-mel tertua akan dipadamkan secara automatik. Item ini tidak mudah untuk dipulihkan; oleh itu, adalah penting untuk menandakan hanya item yang perlu dialih keluar.

Item Sampah – 30 MB:
Folder spam menapis semua e-mel anda sebagai spam. Jika folder sampah melebihi 30MB, e-mel tertua akan dipadamkan secara automatik. Adalah disyorkan untuk menyemak folder sampah anda dengan kerap.

Bagaimanakah saya boleh menghalang e-mel daripada dipadamkan secara automatik?

Untuk mendapatkan e-mel melepasi had tarikh, sediakan pengarkiban automatik ke direktori tertentu pada PC anda atau folder lain dalam peti mel anda sebelum tarikh di atas. Sila hubungi support@pkmsolutions.my untuk mendapatkan bantuan.